Για τα σπιτικά σουβλάκια με πίτα
Περνάμε το κρέας σε ξυλάκια για σουβλάκια. Τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μπολ βαθύ και στενό. Αφού μαρκάρουμε τα σουβλάκια στη σχάρα, τα βουτάμε στην μαρινάδα. Τα αφήνουμε να σταθούν το λιγότερο για 20′, τα ξαναβάζουμε στη φωτιά και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο τους για λίγα επιπλέον λεπτά.
Ψήνουμε τις πίτες, τις γεμίζουμε με τα ζουμερά καλαμάκια και μια γενναία δόση τζατζίκι λαχανικών. Πασπαλίζουμε με πάπρικα και απολαμβάνουμε αμέσως.Το δροσιστικό μας τζατζίκι θα απογειώσει την γεύση του κρέατος.
-
Για τα σουβλάκια
- 6 πίτες
- 1/2 κιλό χοιρινό για σουβλάκι ή κοτόπουλο
- 1 λεμόνι το χυμό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- λίγο νερό
- 1 κ.σ. ρίγανη
- πιπέρι
- λαδόκολλες για το τύλιγμα
- ξυλάκια για σουβλάκι
- λίγη πάπρικα για το σερβίρισμα
Hi, this is a comment.
To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
Commenter avatars come from Gravatar.