Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε 6 λεπτά, ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε το βαλσάμικο και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Βάζουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, τη σκόνη σκόρδου, το βασιλικό και τον κιμά και ζυμώνουμε μπιφτέκια.
Φτιάχνουμε 4 μπιφτέκια και ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
Λαδώνουμε λίγο το σχαροτήγανο και βάζουμε τα μπιφτέκια, ψήνοντάς τα κι από τις δύο μεριές για 5 λεπτά.
Τοποθετούμε φύλλα μαρουλιού, 2 φέτες ντομάτας, ένα μπιφτέκι σε κάθε ψωμάκι και από πάνω 1/4 φλ με το μείγμα κρεμμυδιού, καπακώνουμε και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με την υπέροχη barbeque σως .
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 2 φλ γλυκό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 1 κ.σ. βαλσάμικο ξύδι
- 3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 κ.σ. ντοματοπελτές
- 1 κ.γ. ξηρή ρίγανη
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/4 κ.γ. βασιλικό ξηρό
- 450 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- 4 ψωμάκια χάμπουργκερ
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε φέτες
- φύλλα μαρουλιού